Solex algemeen

Solex is een Frans bedrijf dat vooral expertise had in de productie van carburateurs. Het bedrijf is daarnaast bekend door de rijwielen met hulpmotor, die het tussen 1946 en 1988 produceerde onder de naam Vélosolex, later afgekort tot Solex.

De volledige bedrijfsnaam was Vélosolex S.I.F.A.C., Courbevoie, Seine.

In 1946 startte het bedrijf met de productie van 45 cc clip-on motoren en bromfietsen. Zeer geliefd bij het grote publiek is hun kleine bromfiets met een hulpmotor erop. Deze kleine motor staat vooraan op de fiets en zorgt door middel van een wrijvingswiel voor aandrijving.

 

 

Solex - vrij verhuur (€45/ 2u)  - STEEDS VOORAF TE RESERVEREN!

Vrije rit gedurende twee uur. Inclusief helm, brandstof en technische assistentie in geval van panne. Vanaf 1 persoon. Start/eindpunt: Gentpoortvest 70 Brugge en/of Geralaan 48 St-Kruis.

 

Solex - (groeps)arrangementen(!STEEDS VOORAF TE RESERVEREN! Prijzen zijn geldig vanaf 6 personen - Inclusief begeleider en technische assistentie - Start/eindpunt: Gentpoortvest 70 Brugge en/of Geralaan 48 Sint-Kruis)

"Solex tour Koningen, koninginnen en hun kastelen" (€60)

Toer 2,5 uur lang langs de mooiste kastelen rond Brugge met  stop te midden de prachtige natuur.

  • Solex tour
  • Stop voorzien

 

"Solex tour Robin Hood" (€65)

Beleef een actieve solex tocht van 3,5 uur die handboogschieten combineert met de must sees rond Brugge.

  • Solex tour
  • Handboogschieten

 

"Solex tour met stadswandeling" (€50)

Ontdek in een halve dag de bekendste bezienswaardigheden en verborgen hoekjes van Brugge onder leiding van gids Willy Le Loup. De tour rond de stad en de stadswandeling zijn daarvoor een ideale combinatie. 

  • Solex tour
  • Stadswandeling

 

"Solex tour seeview" (€175)

Ontdek in een volledige dag (start voorzien om 9u en eindigend om 16u in Brugge of St-Kruis) dat de mooie kustlijn van Zeeuws - Vlaanderen. Startend in Cadzand en eindigend in Brugge zorgt deze toer voor een ontspannende belevenis. Doorheen de dag worden verschillende stoppen ingelast met aangepaste deelactiviteiten.

  • Solex tour
  • Drie stops (met activiteit)
  • Inclusief koffiepauze en picknicklunch

 

"Solex tour op maat"

  • Kies je eigen startplaats, bezienswaardigheden en activiteiten. Werkelijk alles (toch veel ;-)) is mogelijk!

 

Hierboven staan een aantal standaardformules aan u voorgesteld. Deze zijn allemaal uit te breiden met onze culinaire formules. Deze gaan steeds door op onze locatie in de Gentpoortvest 70 te Brugge. 

 

U wenst te reserveren, u wilt een uitgewerkte toer op locatie of een uitgewerkt arrangement naar uw wensen? Contacteer ons!